fbpx

SR P4 Stockholm om hyperhidros

 

 

P4 Stockholm sänder morgonen den 4 mars 2022 ett reportage om hur hyperhidrosvården har prioriterats bort under pandemin. Detta enligt ett tjänsteutlåtande från Patientnämnden (länkat nedan). Modiga Josefine berättar om sin upplevelse och docent Carl Swartling intervjuas.

Vi vet ju att det här inte är ett unikt pandemi-läge utan ett problem som pågått under en längre tid och i hela landet. Vi hoppas detta ska ge ringar på vattnet och att hela vårdsituationen för hyperhidrospatienter kommer under lupp. Vår inventering på svettliv.se visar hur vårdläget ser ut för tillfället och över tid. Det behövs en förändring och vi behöver vara flera som kontaktar journalister, berättar om läget och trycker på för att detta ska undersökas vidare och tas upp i fler sammanhang.

Lyssna på hela reportaget här:

Hör av dig till journalisten om du har fler perspektiv att bidra med från just din situation. För kontaktuppgifter till reporter och för att läsa mer, se Sveriges Radios hemsida: Josefine lider av överdriven svettning – vården prioriteras bort

Morgon i P4 Stockholm pratar ytterligare kring detta under morgonen. Direktlänk till Morgon i P4 Stockholm

Här kan du läsa mer:
Tjänsteutlåtandet från Patientnämnden
Protokoll från Patientnämndens sammanträde 2021-11-23
Protokoll från Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 2022-02-15