26 april, 2018

Patientföreningen för hyperhidros

Patientföreningen för hyperhidros har till syfte att tillvarata intresset hos personer som lider av hyperhidros, sjuklig överproduktion av svett. Läs mer om hyperhidros här.

Föreningen bildades i november 2011 i Stockholm. Initiativtagare var en grupp patienter som hade blivit behandlade med botulinumtoxin på Svettmottagningen i Stockholm.

Föreningens ändamål är att

• Verka för att personer som lider av hyperhidros ska ha rätt till behandling finansierad av landstingen
  • Sprida kunskap och information om hyperhidros
  • Verka för forskning kring hyperhidros i syfte att utveckla behandlingsmetoder
  • Verka för att skapa kontakter mellan personer som lider av hyperhidros
  • Patientföreningen har sitt säte i Stockholm men är öppen för alla som lider av hyperhidros oavsett var i landet man bor. Föreningen har en styrelse som ansvarar för verksamheten och som också planerar och genomför aktiviteter.

Vill du bli medlem? Teckna enkelt ett medlemskap direkt på vår hemsida.

Kvinna i skogsglänta